Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές
epa11244213 The Francis Scott Key Bridge rests partially collapsed after a cargo ship ran into it in Baltimore, Maryland, USA, 26 March 2024. The Maryland Department of Transportation confirmed on 26 March that the Francis Scott Key Bridge collapsed due to a ship strike. A 'mass casualty, multi-agency rescue' was underway, according to Kevin Cartwright from the Baltimore City Fire Department. A diving team was trying to locate at least seven people believed to be in the Patapsco River, Cartwright added. The Singapore-flagged cargo ship DALI was traveling from Baltimore to Colombo, Sri Lanka, MarineTraffic confirms. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκός Οίκος: «Η καρδιά μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων»

Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης αυτής του Μέριλαντ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας.

«Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας.

«Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.

Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Τέλος, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Λευκός Οίκος: «Η καρδιά μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων»

Ο Λευκός Οίκος «παρακολουθεί στενά την κατάσταση» μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Οι σκέψεις και η καρδιά μας είναι στις οικογένειες των ατόμων που αγνοούνται ως αποτέλεσμα του τρομαχτικού αυτού ατυχήματος», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: