Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Συνεχίζονται οι βολές μεταξύ των κομμάτων μετά την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού.

Για 2,5 ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, φερόμενος ως μεσάζοντας για απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.

Ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και σε αυτόν φέρεται να ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος.

Αναφορικά με το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης, η υπεράσπιση Αποστολόπουλου ζήτησε από τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο να μην γίνει καμία απολύτως χρήση καθώς πρόκειται για παράνομο υλικό προϊόν τέλεσης κακουργήματος.

Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:

“Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.

Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκαλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.

Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.

Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά”.

Ο κ. Αποστολόπουλος είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.

Τον Γ. Αποστοτολόπουλο κατονόμασε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Π. Χαικάλης ως το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλεί ο εισαγγελέας τους Π. Καμμένο και Π. Χαϊκάλη

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να μηνύσει τον Παύλο Χαϊκάλη

Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του πρωθυπουργού, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την μήνυση που προτίθεται να καταθέσει ο κ. Σαμαράς κατά του κ. Χαικάλη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «είτε ο Πρωθυπουργός έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός».

Πηγές: news247.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ