«Καθαρά» τα καλάσνικοφ από το κλεμμένο ΙΧ

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ από το κλεμμένο ΙΧ

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.

«Καθαρά», είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν ανάμεσα στον υπόλοιπο βαρύ οπλισμό, μέσα στο κλεμμένο Opel Astra, που παρακολουθούσε εδώ και 15 μέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και τελικά ερευνήθηκε χθες, στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, απο τη βαλλιστική έρευνα, που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική, ή άλλη ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη: Κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία καλάσνικοφ βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του ΙΧ, μέσα σε δύο σακ βουαγιάζ, μαζί με ένα ρουκετοβόλο RPG, τέσσερις ρουκέτες RPG με τους προωθητήρες τους, τέσσερις χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές τους, δύο κοντάκια καλάνικοφ, επτά γεμιστήρες για τα συγκεκριμένα τυφέκια, πολλές σφαιρες, γάντια και κουκούλες.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 1η-1-2013 από την Κερατέα και εντοπίστηκε σταθμευμένο μπροστά σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στην οδό Αγίας Κυριακής, ύστερα από πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία το παρακολουθούσε με όλα τα μέσα, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει.

Η έρευνα συνεχίζεται, τόσο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ