Καθησυχάζει το Κρεμλίνο: Τα σχόλια Πούτιν για τα πυρηνικά δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους

Καθησυχάζει το Κρεμλίνο: Τα σχόλια Πούτιν για τα πυρηνικά δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους
In this pool photograph distributed by Russia's state agency Sputnik, Russian President Vladimir Putin gives an interview to TV host and Director General of Rossiya Segodnya (RIA Novosti) news agency Dmitry Kiselyov (not pictured) at the Kremlin in Moscow on March 12, 2024. (Photo by Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε συνεργάτης του Ναβάλνι στη Λιθουανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα σχόλια που έκανε για τα πυρηνικά όπλα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη, απευθυνόμενος στη Δύση ότι η Ρωσία “είναι έτοιμη” σε τεχνικό επίπεδο για έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, η Μόσχα θα το εκλάμβανε αυτό ως μείζονα κλιμάκωση του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε σήμερα ότι ο Πούτιν απαντούσε απλώς σε ερωτήσεις δημοσιογράφου και επαναλάμβανε τις συνθήκες που είναι ήδη πολύ γνωστές στις οποίες η Ρωσία θα ήταν αναγκασμένη θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε συνεργάτης του εκλιπόντος αντιπολιτευόμενου στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, στη Λιθουανία.

Ο Βολκόφ δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και σημείωσε απευθυνόμενος στον Πούτιν ότι κανένας δεν τον φοβάται στη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για τη δήλωση αυτή του Ναουσέντα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι τον Πούτιν δεν θα πρέπει να τον φοβούνται, αλλά να τον σέβονται και να τον ακούνε.

Σχολιάζοντας τέλος πληροφορίες για ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αρκτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την περιοχή αυτή μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: