“Κατρακυλά” η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη

“Κατρακυλά” η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη
Κόσμος κάνει τα ψώνια του σε κατάστημα υποδημάτων, σε κεντρική αγορά της Αθήνας την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, ενώ κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις -8,8 μονάδες διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο στην ευρωζώνη από -8,5 τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα στοιχεία για τον Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης που παρουσίασε την Παρασκευή.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator – ESI) αυξήθηκε κατά 1,2 μονάδες, στις 112,8 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 1,3 μονάδες στις 114,0 στην ευρωζώνη.

Η άνοδος του ESI αποδόθηκε στην «αύξηση της εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και, σε μικρότερο βαθμό, τις κατασκευές, ενώ η εμπιστοσύνη παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη στη βιομηχανία και μειώθηκε ελαφρά μεταξύ των καταναλωτών», αναφέρει η έκθεση.