Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών

Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών
O õðïõñãüò Åñãáóßáò , ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò êáé ÊïéíùíéêÞò Áëëçëåããýçò Ãéþñãïò Êáôñïýãêáëïò (2-Ä), o õðïõñãüò ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò êáé Ôñïößìùí ÂáããÝëçò Áðïóôüëïõ (1-Ä), o áíáðëçñùôÞò õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Ôñýöùí ÁëåîéÜäçò (1-Á) êáé õöõðïõñãüò ðáñÜ ôù Ðñùèõðïõñãþ êáé ÊõâåñíçôéêÞ Åêðñüóùðïò ¼ëãá Ãåñïâáóßëç (2-Á) óôç óçìåñéíÞ êïéíÞ óõíÝíôåõîç ôýðïõ ãéá ôï áóöáëéóôéêü ôùí áãñïôþí, ÐáñáóêåõÞ 22 Éáíïõáñßïõ 2016. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με την παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γερροβασίλη, για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές. «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου.

Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα. «Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο Τρ.Αλέξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης

Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης. ν στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης

Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης.