Και «κουνελάκι» του Playboy φέρεται να είχε εξαγοράσει ο δικηγόρος του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο στόχαστρο των αμερικανικών διωκτικών αρχών ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κόεν.

Ο Μάικλ Κόεν, ένας εκ των δικηγόρων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο επίκεντρο ποινικής έρευνας εδώ και μήνες, αποκάλυψαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σε ένα έγγραφο που κατέθεσαν χθες ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Το έγγραφο κατατέθηκε ως απάντηση στις προσπάθειες του Κόεν να εμποδίσει τις εισαγγελικές αρχές από το να εξετάσουν έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στην οικία του και το γραφείο του τη Δευτέρα από το FBI, σε αναζήτηση πληροφοριών για τα ποσά που καταβλήθηκαν σε γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνα επικεντρώνεται στις «επιχειρηματικές συμφωνίες του ίδιου» παρά στην εργασία του ως δικηγόρος.

Ο στενός φίλος και προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ φέρεται να κανόνισε να καταβληθεί το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα «κουνελάκι» του Playboy προκειμένου να κρατήσει μυστική τη σεξουαλική σχέση της με έναν σημαντικό σύμμαχο του Τραμπ και στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, υπεύθυνο για τη συγκέντρωση δωρεών για το κόμμα. Ο Μάικλ Κόεν χειρίστηκε το θέμα εκ μέρους του Έλιοτ Μπρόιντι. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο Μπρόιντι επιβεβαίωσε ότι είχε σχέεσις με το μοντέλο του Playboy και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει οικονομικά αφού εκείνη του είπε πως ήταν έγκυος. Το όνομα της γυναίκας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και η πηγή απέφυγε να το αποκαλύψει.

«Εκείνη από μόνη της αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει με την εγκυμοσύνη και εγώ προσφέρθηκα να τη βοηθήσω οικονομικά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Έκτοτε δεν έχουμε μιλήσει», τονίζει ο Μπρόιντι στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κόεν επικοινώνησε μαζί τους αφού ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο της γυναίκας, τον Κιθ Ντέιβιντσον. Υποστήριξε ότι προσέλαβε τον Κόεν διότι ο Κόεν είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον Ντέιβιντσον.

Δείτε ακόμη: Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι μεγάλη μου τιμή που απέλυσα τον Τζέιμς Κόμεϊ!»