Και το Techstars «μετακομίζει» στο Παρίσι

Και το Techstars «μετακομίζει» στο Παρίσι

Ο μεγαλύτερος accelerator παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα διάρκειας δεκατριών εβδομάδων. 

Τόπος συνάντησης για τους φιλόδοξους επιχειρηματίες θα γίνει τους επόμενους μήνες το Παρίσι. Μετά το Airbnb και το Facebook που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με το Station F, τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό επιταχυντή για startups, o αμερικανικός accelerator Techstars ανακοίνωσε πώς… «ξεσκονίζει τα γαλλικά του».

Πιο συγκεκριμένα, ένας απ’ τους μεγαλύτερους επιταχυντές παγκοσμίως, με παρουσία σε αρκετές χώρες σε Αμερική, Ευρώπη και Αφρική και με το δικό του επενδυτικό ταμείο ύψους 265 εκατ. δολαρίων – το Techstars Ventures, το Techstars, αναμένεται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στο Παρίσι σε συνεργασία με το VC, Partech Ventures.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας δεκατριών εβδομάδων που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στο Partech Shaker, ένα business campus που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο χρόνο και σήμερα φιλοξενεί εταιρείες όπως Etsy και Dropbox, ενώ παράλληλα τρέχει το πρόγραμμα Europe Made Easy που θέλει να βοηθήσει τις εταιρείες να επεκταθούν εκτός Ευρώπης.

Η συνεργασία Techstars και Partech κρατάει αρκετό καιρό, αφού έχουν προχωρήσει σε από κοινού επενδύσεις μέσω του Techstars NYC και του Partech Shaker, του international startup campus του Partech στο Παρίσι.

Να σημειωθεί πώς ανάμεσα στους μέντορες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα βρίσκονται οι: William Shu, ιδρυτής του Deliveroo, Mike Hudack, product director στο Facebook και Nuno Simaria, CTO του HelloFresh, ενώ αξίζει να σημειωθεί πώς ο accelerator θα κρατήσει ένα 6% απ’ τις μετοχές των startups ως εγγύηση.