Κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Καράτζη

Κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Καράτζη
Photo:

Βελτίωση παρουσίασε στο α' εξάμηνο του 2014 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας - Ενισχυμένη η ξενοδοχειακή δραστηριότητα.

Αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, στα 37,2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Όμιλος εταιρειών Καράτζη για το α΄ εξάμηνο, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, ενισχύθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2014 κατά 5% και ανήλθε σε €37,2 εκατ. έναντι €35,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2013. Στην αύξηση αυτή συνετέλεσε η ενίσχυση του κύκλου εργασιών του τομέα βιομηχανικής παραγωγής (+8,9%) λόγω των αυξημένων πωλήσεων της μητρικής αλλά και του τομέα της ξενοδοχειακής δραστηριότητας (+6,2%).

Η άνοδος της ξενοδοχειακής δραστηριότητας ήταν αποτέλεσμα της γενικότερης ενίσχυσης της τουριστικής αγοράς, αλλά και της κεφαλαιοποίησης της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαχρονικά και του ισχυρού brand-name που έχει δημιουργηθεί προοδευτικά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακαίνιση του ξενοδοχείου Nana Beach. Ο τομέας των φωτοβολταϊκών παρουσίασε μείωση των καθαρών πωλήσεων (μετά την αφαίρεση της έκτακτης εισφοράς) κατά (-9,9%) η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της τιμής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2014 σε €9,8 εκατ. έναντι €9,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2013 ενισχυμένα κατά 3,8%. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην βελτίωση των μικτών αποτελεσμάτων της βιομηχανικής δραστηριότητας λόγω της αύξησης των τιμών πώλησης καθώς και στην σημαντική αύξηση του μικτού κέρδους της ξενοδοχειακής δραστηριότητας που αντιστάθμισαν την μείωση του μικτού κέρδους του τομέα των φωτοβολταϊκών.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών & επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €8,6 εκατ. έναντι €7,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2013 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,7% κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων του βιομηχανικού τομέα. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €4,8 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €3,5 εκατ. Τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση εξαιτίας ύπαρξης μη επαναλαμβανόμενου εσόδου από ανακτηθείσα επιχορήγηση ποσού €2,6 εκατ. κατά το α΄ εξάμηνο του 2013.

Διαβάστε ακόμη:

Επένδυση 14,5 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο από την Καράτζης

Στα 3,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Καράτζη