Κέρδη-ρεκόρ για την Rolls-Royce το 2013

Κέρδη-ρεκόρ για την Rolls-Royce το 2013

Η ζήτηση από τη Μέση Ανατολή και την Κίνα διατήρησαν στην πρώτη θέση της αγοράς υπερπολυτελών αυτοκινήτων τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η θρυλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Rolls-Royce παρουσίασε αύξηση 1,5% των πωλήσεών της σε σχέση με το 2012, παραδίδοντας συνολικά 3.630 αυτοκίνητα στους πελάτες της το 2013.

Μάλιστα, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία -που ανήκει στην BMW– ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόσληψη 100 ακόμη υπαλλήλων στο εργοστάσιό της στο Σάσεξ της Μεγ. Βρετανίας.

Η Rolls-Royce λάνσαρε το μοντέλο Wraith τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση αυτοκινήτων της Γευνεύης κι έκτοτε είδε την παραγωγή της να εκτοξεύεται.

Διαβάστε ακόμη: H νέα BMW i8 θα φωτίζει με λέιζερ!

«Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, διατηρήσαμε τη θέση μας στην κορυφή της αγοράς των υπερ-πολυτελών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Τόρστεν Μίλερ-Ότβος, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars.

Οι πωλήσεις της Rolls-Royce παρουσίασαν την περασμένη χρονιά αύξηση 17% στη Μέση Ανατολή και 11% στην Κίνα.

Υπολογίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία, που απασχολεί συνολικά 1.300 υπαλλήλυς, παρήγαγε 1.5 εκατ. αυτοκίνητα το 2013, τον μεγαλύτερο αριθμό της τελευταίας εξαετίας.

Διαβάστε ακόμη: Η τετράτροχη αντεπίθεση του Μάο!