Κι όμως υπάρχει άνθρωπος που δίνει 100.000 δολάρια για μια sauce των McDonald ‘s

Κι όμως υπάρχει άνθρωπος που δίνει 100.000 δολάρια για μια sauce των McDonald ‘s

Μια «χρυσή» σάλτσα για την επέτειο της αλυσίδας εστιατορίων.

Με στόχο των εορτασμό των επερχόμενων 50ων γενεθλίων του Big Mac, τα McDonald ‘s δημοπρατούν κάποιες απ’ τις σάλτσες του γνωστού χάμπουργκερ. Σύμφωνα με την καταχώρισή στο eBay, πρόκειται για τη πρώτη φορά που η σάλτσα του Big Mac πωλείται δημοσίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπορεί να σκεφτείτε πως η ζήτηση θα ήταν μεγάλη και οι προσφορές θα έφταναν μέχρι τα 100 δολάρια ή κάτι τέτοιο. Κι όμως όχι. Σκεφτείτε πολλά.. πολλά περισσότερα.

Η προσφορά έχει φτάσει σήμερα στις 63.900 λίρες, σχεδόν δηλαδή 93.000 δολάρια και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε που θα φτάσει η τιμή της αύριο που λήγει η δημοπρασία.

Ο νικητής δε θα πάρει μόνο τη σάλτσα, αλλά και το ειδικό dispenser, το οποίο μοιάζει ανησυχητικά με ένα πυροβόλο όπλο.

Τα έσοδα απ’ το μπουκάλι χωρητικότητας 740 ml θα πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και θα σταλθεί με courier στο νικητή. Ως εκ τούτου, είναι διαθέσιμο μόνο εντός Βρετανίας και τους κατοίκους της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το μπουκάλι έχει περίπου 1.850 θερμίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία διατροφής και αποτελείται από: νερό, κραμβέλαιο, ξύδι, αγγουράκι, ζάχαρη, τροποποιημένο άμυλο, κρόκο αυγού ελευθέρας βοσκής, μπαχαρικά (περιέχει μουστάρδα), αλάτι, γλυκόζη, φρουκτόζη, κόμμι ξανθάνης, φυσικές αρωματικές ύλες, χλωριούχο ασβέστιο, εκχύλισμα πάπρικας και σορβικό κάλιο.