Κικίλιας: Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά στοιχεία

Κικίλιας: Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά στοιχεία
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας (Κ), μιλάει στη συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δασικές πυρκαγιές στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Γκουντούφας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δασικές πυρκαγιές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα", τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές.

Το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται στοιχεία είναι το φετινό σ΄ότι αφορά τις συνθήκες κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη τύπου, χαρακτήρισε  ” εξαιρετικά κρίσιμη” την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Η ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης όταν εκδηλώθηκε χθες η πυρκαγιά, υπήρξε άμεση, με ρίψεις νερού από εναέρια εντός 5 λεπτών, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι μόνο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 209 δασικές πυρκαγιές και αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου που δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες  είπε ότι από ειδικά κλιμάκια  των συναρμόδιων Αρχών ( ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής) διερευνώνται τα  αίτια.

“Παράλληλα με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια”, πρόσθεσε. Σημείωσε, δε, ότι “τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας, καθώς έγινε η ταχύτερη δυνατή απόκριση, με εκτροπή των εναέριων μέσων από τον Ασπρόπυργο.

Είναι προφανές ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δίνει το 110% των δυνάμεων του, παρά την πολυδιάσπαση των επίγειων και εναέριων μέσων που διαθέτουμε», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: