ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν αυτοπροσώπως οι έξι υποψηφιότητες – Ξεκινά η “μάχη” για την ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν αυτοπροσώπως οι έξι υποψηφιότητες – Ξεκινά η “μάχη” για την ηγεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής στην αίθουσα Αίγλη στην Πάτρα. Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Kαι οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητες τους καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα. Υποψήφιοι στην «κούρσα» διαδοχής είναι οι: Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης. Νωρίτερα, σήμερα, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης ενώ από τη πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης. Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.