Σύμβουλος Μέρκελ: Κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα

Σύμβουλος Μέρκελ: Κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα

«Οι επιπτώσεις για τη χώρα θα είναι τεράστιες», δηλώνει ο Christoph M. Schmidt.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung», παραχώρησε ο Christoph M. Schmidt, πρόεδρος του συμβουλίου των Σοφών στη Γερμανία, καθώς και επικεφαλής του κρατικού κέντρου οικονομικών ερευνών RWI Essen. Αναφερόμενος στην πορεία την διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε:

«Υπάρχει κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ (…) η κυβέρνηση της Αθήνας κινείται πολύ ριψοκίνδυνα» και προσέθεσε: «Οι επιπτώσεις για τη χώρα θα είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση πραγματικά παίζει με τη φωτιά».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Christoph M. Schmidt. κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης να μην υποχωρήσουν στα ελληνικά αιτήματα και να μην δεχθούν την αθέτηση των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις: «Ο χειρότερος και πιο ακριβός τρόπος θα ήταν να υποχωρήσουμε στα αιτήματα της Αθήνας έτσι ώστε να αποτρέψουμε το Grexit με κάθε τίμημα. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί από τα κράτη μέλη του ευρώ», σχολίασε σχετικά.