Κίνηση αναγνώρισης της συριακής αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ

Κίνηση αναγνώρισης της συριακής αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον χορηγεί την ιδιότητα της διπλωματικής αποστολής στα γραφεία της συριακής αντιπολίτευσης.

H Ουάσιγκτον θα παραχωρήσει στα γραφεία της συριακής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ το καθεστώς της ξένης διπλωματικής αποστολής, ανακοίνωσαν την Δευτέρα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Αυτή η εξέλιξη, που ανακοινώθηκε, «στο να ενισχύσει τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση και να συνοδεύσει τις προσπάθειές της για να βοηθήσει όλους εκείνους που έχουν ανάγκη βοήθεια στη Συρία» δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για μια νέα Συρία, για την αναγνώρισή της στη διεθνή σκηνή και για τις σχέσεις των Σύρων με τις ΗΠΑ», δήλωσε με ικανοποίηση ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Άχμαντ Τζάρμπα, κάνοντας λόγο για ένα «διπλωματικό πλήγμα» για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν επίσης να αυξήσουν τη μη φονική βοήθεια που παρέχουν και να επιταχύνουν τις παραδόσεις στη μετριοπαθή αντιπολίτευση, που μάχεται εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των ακραίων ισλαμιστών μαχητών, η δράση των οποίων είναι έντονη σε αυτή τη σύρραξη. Θα χορηγηθεί πρόσθετη βοήθεια 27 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας στα 287 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: Οι εκλογές στο Ιράκ μέσα από φωτογραφίες