Κήρυξε πτώχευση η ιστορική φίρμα ρούχων Brooks Brothers

Κήρυξε πτώχευση η ιστορική φίρμα ρούχων Brooks Brothers
epa08299136 A woman waits outside for a Brooks Brothers store to open in Skokie, Illinois, USA, 16 March 2020. Many stores have reduced hours or closed completely in response to the coronavirus SARS-CoV-2 which causes the Covid-19 disease. EPA/TANNEN MAURY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων Brooks Brothers υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι πωλήσεις των ακριβών ρούχων και κοστουμιών υποχώρησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους περισσότερους εργαζόμενους της εταιρείας να δουλεύουν από το σπίτι τους. Αυτό είχε ως συνέπεια η Brooks Brothers με ιστορία 200 ετών να κηρύξει πτώχευση.

Σύμφωνα με την κατάθεση πτώχευσης, η Brooks Brothers εξασφάλισε χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Σκοπός αυτής της κατάθεσης είναι η απόκτηση πρόσθετης χρηματοδότησης και η διευκόλυνση μιας διαδικασίας πώλησης με αποτελεσματικό τρόπο για τη μεγιστοποίηση της αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας και τη διασφάλιση ότι η εμβληματική επωνυμία μας είναι σε θέση να συνεχίσει υπό νέα ιδιοκτησία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Brooks Brothers: Η ιστορική φίρμα ρούχων που έντυσε 40 Αμερικανούς Προέδρους

Η Brooks Brothers μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ.

Η παλαιότερη μάρκα και επιχείρηση λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εξοπλίσει ενδυματολογικά 40 από τους 45 Αμερικανούς Προέδρους, μεταξύ των οποίων οι Λίνκολν, Κένεντι, Ρούσβελτ κα Ομπάμα. Η Brooks Brothers υπήρξε η επιλογή επιχειρηματιών, όπως ο Τζιάνι Ανιέλι, ηγετική φυσιογνωμία της Fiat, καλλιτεχνών, όπως ο Αντι Γουόρχολ, αλλά και σταρ του Hollywood, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ο Κάρι Γκραντ, ο Φρεντ Αστέρ, και η Κάθριν Χεπμπορν.

Πολλές ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου και γνωστές τηλεοπτικές σειρές φέρουν την ενδυματολογική υπογραφή της Brooks Brothers. Μεταξύ άλλων, στο περίφημο remake του «The Great Gatsby» ο Ντι Κάπριο έλαμψε στη μεγάλη οθόνη φορώντας ρούχα Brooks Brothers, ενώ η ταινία βραβεύθηκε με το Όσκαρ ενδυματολογίας.