ΚΚΕ: «Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων» από συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: «Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων» από συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ από τη ΔΕΘ.

Για «εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, φόβου και κάλπικων διλημμάτων» κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ.

Χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε ότι, «Απλώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής με την τρόικα και την Ε.Ε.. Οι μισές αλήθειες που λένε είναι τα μεγαλύτερα ψέματα».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «εξαπατήσει τον κόσμο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αλλά αυτοδιαψεύδεται», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί κι αυτός να «εξαπατήσει τον κόσμο και να του ρίξει στάχτη στα μάτια, με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης».

Διαβάστε ακόμη: Κουβέλης: «Αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη στάση του ΚΚΕ σε ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Τι θα πρόσφερε στην κοινωνία η ανταλλαγή αντιπροσωπειών, για να πίνουμε καφέ, μια στην Κουμουνδούρου και μια στον Περισσό; Πώς μπορεί να συνεργαστεί κανείς με ένα κόμμα που, μέσα σε έναν χρόνο, έκανε τόσες κωλοτούμπες; Με ένα κόμμα που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του σε εργατοπατέρες και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό «να μην εγκλωβιστεί, να τους γυρίσει την πλάτη, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ στους αγώνες για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας. Με την ανάπτυξη που λέει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει λαϊκή ευημερία και ο λαός θα την “πληρώσει” και πάλι».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Διαβάστε ακόμη: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη δημοσκόπηση