Κλείνει ο κύκλος των απολογιών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κλείνει ο κύκλος των απολογιών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Καμία διαφοροποίηση στις θέσεις του δεν έδειξε στη χθεσινή του απολογία ο Γ. Ρουπακιάς - Μετά το Πάσχα θα κληθούν οι βουλευτές της ΧΑ.

Ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να κλείσει σήμερα με την απολογία του Γιάννη Καζαντζόγλου, του κατηγοροουμένου ως συνεργού στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ενώπιον των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου βρέθηκε χθες ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία τόσο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτήν της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γ. Ρουπακιάς ο οποίος έκλεισε περίπου δέκα ώρες απολογίας και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στη φυλακή, κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στη μαραθώνια συμπληρωματική απολογία του δεν φέρεται να διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες απολογίες του, στις οποίες υποστήριξε πως ήταν ένας απλός υποστηρικτής του κόμματος. Φέρεται επίσης ο κατηγορούμενος να δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τις ανακρίτριες για τις φωτογραφίες που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας και στις οποίες εμφανίζεται στο πλευρό βουλευτών, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε πως του άρεσε να φωτογραφίζεται και πως ο καθένας μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές. Φέρεται ακόμα να υποστήριξε πως τα όπλα που εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες ήταν αεροβόλα.

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συμπληρωματικής απολογίας οι δύο δικαστικές λειτουργοί αναμένεται μετά το Πάσχα να καλέσουν σε εξηγήσεις όσους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Βουλή θα συναινέσει στο αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Οι βουλευτές καλούνται να λογοδοτήσουν ανά περίπτωση είτε για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είτε για άλλες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε ήδη κατηγορουμένους για κατοχή όπλων κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

«Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

 Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής