Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα
Photo: pixabay.com
Οι τρεις συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα τριμερές πλαίσιο συνεργασίας για την ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέες τριμερείς κοινές ασκήσεις αυτό το καλοκαίρι, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την Κυριακή, μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας των τριών συμμάχων.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Μινόρου Κιχάρα και ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Σιν Γουόν-σικ συναντήθηκαν την Κυριακή στη Σιγκαπούρη στο περιθώριο της εκεί ετήσιας συνόδου κορυφής για την ασφάλεια του διαλόγου Σάνγκρι-Λα.

Οι τρεις τους «δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να ενισχύουν την τριμερή συνεργασία για να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο, στον Ινδο-Ειρηνικό και πέραν αυτού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι τρεις συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα τριμερές πλαίσιο συνεργασίας για την ασφάλεια φέτος, σε μια προσπάθεια να θεσμοθετήσουν την τριμερή αμυντική τους συνεργασία.

Οι κορυφαίοι αμυντικοί αξιωματούχοι των τριών χωρών επέκριναν τις πρόσφατες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και ενός στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου που χρησιμοποίησε η Βόρεια Κορέα με τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων ως παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com