Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην αγορά της Ita από την Lufthansa

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην αγορά της Ita από την Lufthansa
(FILES) (COMBO) This combination of files pictures created on January 27, 2023 shows a Lufthansa Boeing 747 taking off overhead at the airport in Frankfurt am Main, western Germany, on August 1, 2022 and an Airbus A319-112 bearing the ITA Airways livery taking off from Rome's Fiumicino airport on November 3, 2022. The EU's powerful competition regulator on July 3, 2024 announced it has approved German airline Lufthansa's proposed stake in Italy's ITA Airways, subject to conditions. "The approval is conditional upon full compliance with the remedies offered by Lufthansa" and by the Italian economy and finance ministry, the European Commission said. (Photo by Daniel ROLAND and Andreas SOLARO / AFP) Photo: AFP
Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» στην αγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Ita (η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ιστορικής Alitala) από την Lufthansa.

Στην συμφωνία, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, θα πρέπει να περιέχονται όροι υπέρ της διαφύλαξης του ελεύθερου ανταγωνισμού στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, για τις πτήσεις της Ita στην Ευρώπη και τις αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και την Βόρεια Αμερική, με «άνοιγμα» σε νέες πτήσεις, άλλων εταιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο και σε μια πρώτη φάση, η γερμανική αεροπορική εταιρία θα εξασφαλίσει από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης το 41% της Ita, με αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 325 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια δεύτερη φάση, εντός του 2033 , η Lufthansa θα αποκτήσει το 100% των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορά, που δημιουργήθηκε το 2020 , έναντι 829 εκατομμυρίων ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιταλική, γερμανική και ευρωπαϊκή επιτυχία, η οποία επετεύχθη μετά από σκληρή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι. «Το ότι η θετική αυτή συμφωνία θα υπογραφεί με την Lufthansa, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις αεροπορικές συνδέσεις, από και προς την Ιταλία και να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας μας. Η Ρώμη θα γίνει το κύριο σημείο αναφοράς για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική και την Αφρική», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ