Κομισιόν: Στην Αθήνα η πέμπτη αξιολόγηση (βίντεο)

Κομισιόν: Στην Αθήνα η πέμπτη αξιολόγηση (βίντεο)

Προπαρασκευαστική συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την κυβέρνηση στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Η πέμπτη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Αθήνα», απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε ερώτηση δημοσιογράφων. Κληθείς να αποσαφηνίσει εάν θα συμμετέχει προσωπικό της Κομισιόν σε συνάντηση που θα γίνει σε άλλη χώρα, πιθανότατα στο Παρίσι, κι αν αυτή η έχει να κάνει με την πέμπτη αξιολόγηση, ο κ. Κολομπανί απάντησε «Δεν έχω άλλο σχόλιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν διάρκεια της επόμενης αξιολόγησης θα είναι περιορισμένη, η απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν ήταν ότι δεν μπορεί να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει η επόμενη αξιολόγηση.

«Πιστεύω ότι από την πείρα μας γνωρίζουμε το χρονικό διάστημα» πρόσθεσε. Τέλος, στην ερώτηση εάν έχει ζητηθεί από την ελληνική πλευρά, ο έλεγχος να κρατήσει λιγότερο λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που έχει στην κοινωνία και τις αγορές, η απάντηση του κ. Κολομπανί ήταν «Δεν γνωρίζει τέτοιο αίτημα», ενώ δεσμεύτηκε να το ελέγξει και να απαντήσει.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρίνισε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επικεφαλής της τρόικας.

Στόχος της συνάντησης αυτής θα είναι, όπως είπε, να επισημανθούν τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

ICAP: Ύφεση σε 8 στους 10 κλάδους της οικονομίας την περίοδο της κρίσης

Ξεκινά ο «γολγοθάς» των δόσεων για τους πολίτες