Kομισιόν: Θα ληφθεί υπόψη η χθεσινοβραδινή ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων

Kομισιόν: Θα ληφθεί υπόψη η χθεσινοβραδινή ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, στελέχη της Επιτροπής θα μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο και θα καταθέσουν σχετική έκθεση την Τρίτη στο Eurogroup.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη χθεσινοβραδινή ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων στην ελληνική Βουλή», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι στελέχη της Επιτροπής θα μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο και θα καταθέσουν σχετική έκθεση την Τρίτη στο Eurogroup.

Επιπλέον, ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε και σε σημερινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ότι «η Ελλάδα έκανε ένα βήμα-κλειδί». Όπως ανέφερε ο εκρόσωπος της Κομισιόν, «μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, το Eurogroup έχει δηλώσει έτοιμο να υποστηρίξει μια νέα εκταμίευση».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συνδράμει στη συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, την οποία και υποστηρίζει, όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο. «Ωστόσο το χρέος είναι ζήτημα που αφορά κυρίως τα κράτη-μέλη», κατέληξε ο Μ. Σχοινάς.