Κομισιόν: Το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας δεν συνάδει με το σύμφωνο σταθερότητας

Κομισιόν: Το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας δεν συνάδει με το σύμφωνο σταθερότητας

«Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο εμείς θα τραβήξουμε μπροστά», προειδοποιεί δια στόματος Σαλβίνι η Ρώμη.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα ότι τα προκαταρκτικά σχέδια της Ιταλίας για τον πρροϋπολογισμό του επόμενου έτους δεν φαίνεται να είναι σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες (στην Ιταλία) δεν φαίνεται να είναι σύμφωνο με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια διάσκεψης στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει την άνοδο της σχέσης ελλείμματος- AΕΠ στο 2,4% αναφέρθηκε νωρίτερα σε νέες του δηλώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς θα τραβήξουμε μπροστά», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα. «Θα εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας και το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των πολιτών, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου σημείωσε πτώση της τάξης του 4,6%, ιδίως λόγω της μεγάλης υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών. Το ιταλικό σπρεντ , δε, βρίσκεται στις 276 μονάδες. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου, τέλος, άγγιξε το 3,22%.