Κωνσταντίνος Κόκκαλης: «Υγιή ανάπτυξη παρουσιάζει η HOL»

Κωνσταντίνος Κόκκαλης: «Υγιή ανάπτυξη παρουσιάζει η HOL»

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι για το 2014. 

Οι στόχοι της hellas online παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Κόκκαλης επισήμανε την υγιή ανάπτυξη που παρουσιάζει η hellas online, παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας και τον αμείωτο ανταγωνισμό στην ευρυζωνική αγορά.

«Η στρατηγική κατεύθυνση που ακολουθούμε συμβαδίζει με τις σύγχρονες επιταγές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η hellas online, με επίκεντρο τον πελάτη, επενδύει με συνέπεια και στοχευμένα σε υποδομές νέας γενιάς, ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας που προσφέρουν αξία, καθώς και σε υπηρεσίες που μας διαφοροποιούν. Η εταιρεία, έχοντας την καινοτομία στο DNA της, προσφέρει τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα των πελατών της. Τα αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής καθιστά την hellas online ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην επόμενη μέρα της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών» τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η hellas online πέτυχε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που ανήλθε στα 68,4 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη αύξηση του περιθωρίου κέρδους στο 30%.

Επίσης, οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε περίπου 32 εκατ. ευρώ ενώ μειώθηκε ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός κατά 9 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών για το 2013 ανήλθε στα 224,2 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 26,5% και έφτασαν τα 36,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, διατήρησε σταθερό το μερίδιο αγοράς στο 27% με στόχο την υγιή ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της, διευρύνοντας τη συνολική πελατειακή βάση κατά 5,4% και φτάνοντας τους 523.000 συνδρομητές. Παράλληλα, ενισχύοντας την εμπορική συνέργεια με τη Vodafone, η hellas online αύξησε την κοινή πελατειακή βάση μέσω της παροχής συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adslinternet.

Τέλος, στις πρόσφατες εξελίξεις αξίζει να σημειωθεί ότι η hellas online στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fihotspots) ξεκίνησε τη λειτουργία ενός σύγχρονου δικτύου wi-fi hotspot σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό & του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας για τη ΣΤΑΣΥ. ΑΕ. Επίσης, υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας πενταετούς διάρκειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε σημεία της πόλης, επιλογής του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops).

Διαβάστε ακόμη: 

Έρχεται κίνηση του ΟΤΕ για τη Forthnet;