Κωνσταντοπούλου: Πιο σκληρός και από τους μνημονιακούς ο Τσίπρας

Κωνσταντοπούλου: Πιο σκληρός και από τους μνημονιακούς ο Τσίπρας

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό η τέως πρόεδρος της Βουλής.

Η απόφαση του νέου προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να καταργήσει την Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους, καθώς επίσης και η ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική προκάλεσαν την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μετά τη λήξη ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα κατά γενική ομολογία έχει κατακτήσει το χαρακτηρισμό νέο-μνημονιακή. Πιο σκληρή και από τους μνημονιακούς είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα μνημόνια με θύμα τον λαό, την κοινωνία και την Δημοκρατία. Η χθεσινή απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να κηρύξει το πέρας των εργασιών της επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και να σταματήσει τον λογιστικό έλεγχο αποτελεί απόφαση υπονόμευσης των εθνικών, κοινωνικών και δημοκρατικών συμφερόντων. Κάποιοι δεν θέλουν να συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα του χρέους» και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να απαντήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Βούτσης γιατί σταμάτησαν τον έλεγχο που προβλέπεται και επιβάλλεται από τις διεθνές δίκαιο. Πόσο ακόμα έχουν συμφωνήσει να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία και για πόσο θα παραβιάζουν την λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος».