Κοντά στην ολοκλήρωση η πώληση του 67% του ΟΛΘ- Ποιά βήματα απομένουν

Κοντά στην ολοκλήρωση η πώληση του 67% του ΟΛΘ- Ποιά βήματα απομένουν

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας της πώλησης του ΟΛΘ που θα φέρει στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ 232 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων εγγράφων με σκοπό την πώληση γτου 67% των μετοχών στον ΟΛΘ.

Ο  επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, κατέθεσε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ τα έγγραφα που πιστοποιούν τη δημιουργία του νομικού προσώπου που θα αναλάβει τις μετοχές του ΟΛΘ.

Όπως ανέφερε με χθεσινό δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έλεγξε τα έγγραφα του προτιμητέου επενδυτή και δεν βρέθηκαν κενά που θα δημιουργούσαν εμπόδια σε μια θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μεταξύ των τριών επενδυτών της κοινοπραξίας, DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd,  υπήρχαν διαφορές σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα διαχείρισης και διοίκησης του ΟΛΘ.

Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργήσει η κοινοπραξία, βασικός μέτοχος με 47% θα είναι η γερμανική επενδυτική εταιρεία DIEP (Deutsche Invest Equity Partners), ακολουθεί η γαλλική Τerminal Link με 33% και η Belterra Investments, εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη με 20%.

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έχει ως εξής:

Εφόσον τα έγγραφα προωθηθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Αμέσως μετά θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τέλος,

η ελληνική Βουλή θα πρέπει να κυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ οπότε και ο επενδυτής θα καταβάλει ένα μέρος των 232 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ.