Koντονής για μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού: Ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών

Koντονής για μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού: Ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής μιλά κατά την διάρκεια συνέντευξη τύπου στο υπουργείο , Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ουδεμία σχέση έχουν οι μεταγωγές του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Χριστόδουλου Ξηρού από τη φυλακή Κορυδαλλού στην αγροτική φυλακή Βόλου (για τον πρώτο) και στην φυλακή Χαλκίδας (για τον δεύτερο) με την έκτιση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για το θέμα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία «ακραία ψευδολογία» και επισημαίνει πως «καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».