«Κορυφαία επιχείρηση για το 2013» η Maras Group

«Κορυφαία επιχείρηση για το 2013» η Maras Group

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία από την Αυστραλία τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο.

Το βραβείο της «κορυφαίας επιχείρησης για το 2013» απέσπασε η εταιρεία Maras Group από το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (ΕΒΑ)

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Αυστραλίας έλαβε το βραβείο σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε σε αίθουσα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ως αναγνώριση «της καινοτόμου δραστηριότητας και της επιτυχίας της εταιρίας στο χώρο των κατασκευών».

Η Maras Group ιδρύθηκε από τον Θεοφάνη Μάρα, ενώ τώρα τελεί υπό τη διεύθυνση του γιου του, Στιβ Μάρα, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο. «Η διάκριση αυτή αποτελεί για μας ξέχωρη τιμή», είπε ο Στιβ Μάρας.

Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εντός του 2014 για να «αναστήσει» την πόλη του Πορτ Αντελάϊντ και να τη μετατρέψει σε ένα σούπερ-εμπορικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Θεοφάνης Μάρας -όπως και ο Γεράσιμος Καρύδης- ανακηρύχθηκε «κορυφαία προσωπικότητα» της Νότιας Αυστραλίας (South Australia Property Icons) στον χώρο των ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της ίδιας πολιτείας (Property Council of Australia SA).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μάρας άλλαξε το πρόσωπο της Νότιας Αυστραλίας, στις πόλεις της και τα επαρχιακά της κέντρα.

Ο κ. Θεοφάνης Μάρας είχε δηλώσει τότε πως στην Αυστραλία «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας. Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: To 41,6% της Chrysler θα κατέχει πλέον η Fiat