Κοριοί στα κόμματα: Ίχνη υποκλοπών σε σημεία όπου έχουν την έδρα τους

Κοριοί στα κόμματα: Ίχνη υποκλοπών σε σημεία όπου έχουν την έδρα τους
Ύποπτες δραστηριότητες κατέγραψε ειδική συσκευή εντοπισμού παρεμβολών σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία των κομμάτων.

Ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας έδειξε έρευνα της εφημερίδας Τα Νέα που διήρκεσε δύο εβδομάδες. Η έρευνα έγινε με ειδική συσκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου λαμβάνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών, καθώς και πρεσβείες. Επίσης Τα Νέα επισκέφθηκαν επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί.

Η έρευνα
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, “ΤΑ ΝΕΑ” διήνυσαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον, υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής». Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο. Το Cryptophone μοιάζει με κανονικό τηλέφωνο, αλλά ο επεξεργαστής του είναι εντελώς διαφορετικός. Δεν προσδιορίζει επακριβώς την τοποθεσία μιας συσκευής-σταθμού παρακολούθησης, αλλά συλλαμβάνει τις παρεμβολές στο δίκτυο. Όπως περιγράφουν οι ειδικοί, εντοπίζει «την ύποπτη δραστηριότητα της συμπεριφοράς του δικτύου που κατά μείζονα λόγο παρατηρείται όταν επιχειρούνται η απόσπαση δεδομένων και η υποκλοπή συνομιλιών».

Όσον αφορά την “πολύ ύποπτη” δραστηριότητα σε περιοχές με εκλογικό ενδιαφέρον:

*Σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα γραφεία της ΝΔ καταγράφηκαν οκτώ τέτοια επεισόδια, με τα 4 από αυτά να λαμβάνουν χώρα το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου. Άλλα τρία σημειώθηκαν το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και ένα στις 18 Ιανουαρίου. Ακόμα δύο πολύ ύποπτα συμβάντα καταγράφηκαν επί της Συγγρού, στο ύψος του Ιωσηφίγλειου Ιδρύματος, τρία τετράγωνα πριν από τα γραφεία της ΝΔ στις 12  Ιανουαρίου.

*Στην Κουμουνδούρου η συσκευή ανίχνευσε πέντε φορές πολύ ύποπτη δραστηριότητα. Τις τέσσερις από αυτές οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δύο από αυτές ήταν λίγο πριν παραχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας τηλεοπτική συνέντευξη στις 12 Ιανουαρίου. Πολύ ύποπτη δραστηριότητα καταγράφηκε το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και το απόγευμα της 18ης. Στις 15 Ιανουαρίου υπήρξε ανάλογο περιστατικό σε απόσταση 300 μέτρων από τα γραφεία, επί της Πειραιώς.

*Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, και οι πέντε πολύ ύποπτες καταγραφές σημειώθηκαν σε απόσταση τουλάχιστον ενός οικοδομικού τετραγώνου από τα γραφεία και όλα εντοπίζονταν προς την πλευρά των Εξαρχείων: 4 σημειώθηκαν στις 7 Ιανουαρίου το πρωί, με τη μία από αυτές να απέχει τουλάχιστον 400 μέτρα από τη Χαριλάου Τρικούπη 50. Άλλη μία ύποπτη δραστηριότητα ανιχνεύθηκε το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου.

*Δύο πολύ ύποπτες δραστηριότητες ανιχνεύθηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του Ποταμιού το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου. Είναι στα όρια του τριγώνου της αμερικανικής πρεσβείας με κορυφή τον Πύργο Αθηνών, όπου υπάρχει ρεκόρ καταγραφών.

Πηγή: News247.gr