Κορωνοϊός: 110.000 έφτασαν τα κρούσματα παγκοσμίως – Ο χάρτης της επιδημίας

Κορωνοϊός: 110.000 έφτασαν τα κρούσματα παγκοσμίως – Ο χάρτης της επιδημίας
epa08268786 Tourists wear protective face masks while visiting Rome, Italy, 04 March 2020. The coronavirus is expected to cost Italy's tourism sector 7.4 billion euros losses in the upcoming trimester - March 1-May 31 - with an estimated loss of 31,625 tourists over that quarter, the confederation representing businesses in the sector Confturismo-Confcommercio said. EPA/CLAUDIO PERI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνολικά, βάσει του χάρτη της επιδημίας του Πανεπιστημίου John Hopkins, υπάρχουν στον κόσμο περί τα 110.000 κρούσματα και 3.824 θάνατοι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 εξακολουθούν να αυξάνονται καθημερινά με αλματώδη ταχύτητα σε όλον τον πλανήτη, έστω και αν στο κέντρο της επιδημίας, στην Κίνα καταγράφονται σήμερα τα λιγότερα από τον Ιανουάριο – 40 νέες περιπτώσεις στην επαρχία Χουμπέι και κανένα νέο κρούσμα στην υπόλοιπη ηπειρωτική Κίνα, για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Εκτός από τη ραγδαία αύξηση στην Ιταλία, όπου έως χθες το βράδυ, είχαν καταγραφεί 7.375 κρούσματα και το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει τεθεί σε καραντίνα, στη Γερμανία υπάρχουν επίσης περισσότερα από 1.112 κρούσματα. Στην Ολλανδία 281 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 και στη Βρετανία, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 273 έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό. Στη Γαλλία, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φθάνει σήμερα τα 1.209. Οι γαλλικές αρχές, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξπάλωση της επιδημίας, ανακοίνωσαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 1.000 ατόμων.

Πηγή φωτογραφίας: Screenshot-Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο. Τελευταία ενημέρωση στις 07:00 ώρα Ελλάδος. Ενεργό link για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα.

Η Μάλτα, η μικρότερη χώρα της Ε.Ε., ανέφερε το Σάββατο το πρώτο κρούσμα στη χώρα, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο είχε επιστρέψει από εκδρομή στη Βόρεια Ιταλία. Στην Ισπανία, οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 13. Η χώρα μετρά περισσότερα από 500 κρούσματα (547 σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό). Τα περισσότερα συνδέονται με ανθρώπους οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την Ιταλία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά και στις ΗΠΑ, φθάνοντας περίπου τα 500 χθες, περιλαμβανομένων των 22 ανθρώπων που πέθαναν, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Περισσότερες από τις μισές πολιτείες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Στο Ιράκ καταγράφονται επίσης 62 κρούσματα και τέσσερις θάνατοι, ενώ στο Ιράν υπάρχουν 6.566 και περίπου 150 θάνατοι.

Το Ισραήλ, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από 25 σε 39, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τίθενται σε περιορισμό για τουλάχιστον 14 ημέρες όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες.

Συνολικά, βάσει του χάρτη της επιδημίας του Πανεπιστημίου John Hopkins, υπάρχουν στον κόσμο περί τα 110.000 κρούσματα και 3.824 θάνατοι. Η λίστα ασφαλώς ανανεώνεται διαρκώς. Από αυτά, τα περισσότερα βρίσκονται στην Κίνα (80.735) αν και εκεί η επιδημία φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση. Μείωση του αριθμού των κρουσμάτων παρουσιάζει και η Νότια Κορέα, όπου ωστόσο καταγράφονται 7.313.

Νότια Κορέα: Η χώρα ανακοίνωσε 96 νέα κρούσματα, το σύνολο στα 7.478

Η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα 96 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα σε 7.478, ανακοινώθηκε από τα κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Το Reuters σημειώνει πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα επιβραδύνθηκε σήμερα στο χαμηλότερο σημείο των 11 τελευταίων ημερών.