Κορωνοϊός: Φθάνουμε σε μια πολύ φρικτή στιγμή, προειδοποιεί ο Τραμπ

Κορωνοϊός: Φθάνουμε σε μια πολύ φρικτή στιγμή, προειδοποιεί ο Τραμπ
epa08267631 US President Donald J. Trump speaks to the media as he departs the White House for the National Institutes of Health’s Vaccine Research Center in Washington, DC, USA, 03 March 2020. Trump spoke about his administration’s response to the coronavirus. The president also spoke about the Democratic primary and Super Tuesday voting. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ισχυρότερο πλήγμα δέχεται η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία μόνο το Σάββατο «μέτρησε» 630 νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 3.500.

Να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεψε ότι «φθάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή».

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», οι οποίοι θα φθάσουν σε αριθμούς που «πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να παρομοιάσει την κατάσταση με τον Πρώτο ή τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σ’ όλο τον κόσμο, καθώς οι νοσούντες υπερβαίνουν τους 311.000, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 8.500.

Το ισχυρότερο πλήγμα δέχεται η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία μόνο το Σάββατο «μέτρησε» 630 νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 3.500. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ αντέκρουσε την κριτική για έλλειψη δράσης και έδωσε διαβεβαιώσεις για την επάρκεια αναπνευστήρων σ’ όλες τις Πολιτείες.

Δεν παρέλειψε δε, να καταγγείλει φαινόμενα υπερτιμολόγησης των συγκεκριμένων προϊόντων, κάτι το οποίο απέδωσε στους φόβους για ελλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, ο αριθμός των συνολικών νεκρών στις ΗΠΑ ενδέχεται να κυμανθεί από 100.000 έως 240.000 – ακόμη κι αν τηρηθεί το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.