Κορρές: Είσοδος στη διάσημη αλυσίδα Debenhams

Κορρές: Είσοδος στη διάσημη αλυσίδα Debenhams

Η ελληνική εταιρεία καλλυντικών εδραιώνει την θέση της στην βρετανική αγορά.

Με σταθερά βήματα η εταιρεία Κορρές επιτυγχάνει να πραγματοποιεί κομβικές συνεργασίες , οι οποίες πέρα από το αναγνωρισμένο διεθνώς κύρος, ευελπιστεί ότι θα αυξήσουν και την πελατειακή βάση της. Άλλωστε οι αγορές του εξωτερικού αποτελούν πλέον μονόδρομο για την εταιρεία καθώς η εσωτερική αγορά έχει σχεδόν καλυφθεί πλήρως σε επίπεδο δικτύου και λόγω της ύφεσης δεν μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξάμηνο οι πωλήσεις εσωτερικού εμφάνισαν οριακή πτώση κατά 0,15%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% και πλέον πλησιάζουν το 25% των συνολικών πωλήσεων.

Στα πλαίσια αυτά ήρθε και η συνεργασία με την διάσημη βρετανική αλυσίδα Debenhams. Τα πρώτα βήματα της συνεργασίας αυτής υλοποιούνται αυτό το διάστημα μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος Debenhams.com που διανέμει τα προϊόντα που εμπορεύεται σε 66 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Στην συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει το shop in shop στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας στην Oxford str. Πρόκειται για το κατάστημα – σημαία της Debenhams. το οποίο αυτό διάστημα ανακαινίζεται σταδιακά (σ.σ. η ανακαίνιση εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ) και αναμένεται να παραδοθεί με την νέα του όψη τον προσεχή Φεβρουάριο. Η συνεργασία Κορρές – Debenhams θα συνεχισθεί και μέσα στον Οκτώβριο με την δημιουργία shop in shop σε πέντε ακόμη καταστήματα στην Βρετανία και συγκεκριμένα στην Γλασκόβη, στο Τσέστερ, στο Μπράιτον, στο Λιντς και στο Κλάπεμ.

Ποια εταιρεία καλλυντικών που καταξιώθηκε στο εξωτερικό, γνωρίζει και την Ελλάδα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική εταιρία καλλυντικών έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην βρετανική αγορά μέσω αντίστοιχων συνεργασιών με πολυκαταστήματα όπως το Harvey Nichols, το Oliver Bonas και το Liberty καθώς και σε ένα επιλεγμένο δίκτυο φαρμακείων.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας «Κορρές» το Α’ εξάμηνο
Με αύξηση του μεριδίου αγοράς, αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, θετικές ταμειακές ροές και ενδυνάμωση της παρουσίας του στις αγορές προτεραιότητας του εξωτερικού, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2013 για τον Όμιλο Κορρές.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα -0,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αν εξαιρεθεί η παραπάνω επιβάρυνση αναδιοργάνωσης, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα αντιστοιχούσαν σε κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2013, αυξήθηκαν 0,2%, στα 21,8 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα τόσο της θετικής πορείας των πωλήσεων της Κορρές ΑΕ στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές προτεραιότητας του εξωτερικού.

Στις χώρες της Ευρώπης όπου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο Όμιλος – Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία και Σκανδιναβία – σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 11%. Στην Ελλάδα, ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κανάλι του φαρμακείου.

Διαβάστε περισσότερα για τα οικονομικά αποτελέσματα της “Κορρές”