Κως: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην περιοχή Αντιμάχεια – Μήνυμα του 112

Κως: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην περιοχή Αντιμάχεια – Μήνυμα του 112
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το χωριό Καρδάμαινα όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το χωριό Καρδάμαινα όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Με μήνυμά του προς τους κατοίκους της Καρδάμαινας (μέσω του 112) το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης τους καλεί να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Αντιμάχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζάκυνθος: Ενεργό πύρινο μέτωπο προς το χωριό Κοιλιωμένος 

Ενεργό πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση από το χωριό Αγία Μαρίνα προς το χωριό Κοιλιωμένος, στη Ζάκυνθο.

Τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στο σημείο και πιο αναλυτικά στην περιοχή μεταξύ των χωριών επιχειρούν 66 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ με τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακόμα σημαντική συνδρομή στην κατάσβεση παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή δύο ερπύστριες της ΠΕ Ζακύνθου, δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό του Κοιλιωμένου.

Επίσης μηχανήματα έργου του Δήμου Ζακύνθου, άνοιξαν δασικούς δρόμους ανάμεσα στα χωριά Κοιλιωμένος και Αγία Μαρίνα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Ελισσαίο Μονεμβασιάς

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ελισσαίος του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 14:00 και δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: