Κώστας Μπακογιάννης: Βοήθεια στο σπίτι «plus» από τον Δήμο Αθηναίων για όσους έχουν ανάγκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για έναν «κοινωνικό μηχανισμό» με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

«Βοήθεια στο σπίτι «plus»», θέτει σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων, όπως προανήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας γι’ αυτό το θέμα στην τηλεόραση του ANT1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για έναν «κοινωνικό μηχανισμό» με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στους άστεγους, είπε «αυτή είναι η μεγαλύτερή μου έγνοια» και κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου καθημερινά κάνουν streetwork, παρέχοντας μέτρα προστασίας σε ευάλωτες ομάδες όπως οι άστεγοι και οι τοξικομανείς. Επίσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται ένα νέο κέντρο που θα συνδυάζει Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο, αλλά και μια μορφή κοινωνικής κατοικίας για αυτούς που είναι άστεγοι για αρκετό καιρό, «έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα χώρο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ακόμη και σε μια σειρά από δράσεις και δομές στήριξης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οικονομικά ανήμπορες , όπως είναι το καθημερινό συσσίτιο για 1.500 ανθρώπους, το κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί 2.000 ανθρώπους κάθε μήνα, το κοινωνικό παντοπωλείο για 5.000 οικογένειες κάθε μήνα. Για την καθαριότητα και τα μέτρα που λαμβάνει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ο δήμος, εξέφρασε τις μεγάλες ευχαριστίες τους προς «τους δικούς μας ήρωες: στους ήρωες της Καθαριότητας, σε όλα τα στελέχη του δήμου τα οποία δεν το έχουν βάλει κάτω, και αν έκαναν μια φορά μια δύσκολη δουλειά πριν από ένα μήνα, τώρα κάνουν δέκα φορές μια δύσκολη δουλειά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε την πρόσφατη μεγάλη ενίσχυση του στόλου του δήμου με 35 νέα πλυστικά οχήματα και δέκα νέες υδροφόρες , που ρίχνονται αμέσως στη μάχη «για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την υγιεινή, την ασφάλεια και την προστασία του κοινού».

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και οικογενειών από το Δήμο Αθηναίων

Σημαντικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης επιχειρήσεων και οικογενειών, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, για «να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δήμου, οι επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, απαλλάσσονται των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων), της καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, διαμονής παρεπιδημούντων (5%) και των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%).

Επίσης αναστέλλεται η καταβολή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σχετικά άρθρα