Κοτζιάς για Ίμια: Δεν ανταποδώσαμε καθώς είμαστε χώρα με ευθύνη και αίσθηση του μέτρου

Κοτζιάς για Ίμια: Δεν ανταποδώσαμε καθώς είμαστε χώρα με ευθύνη και αίσθηση του μέτρου
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλάει στους δημοσιογράφους μετά την επίσημη συνάντησής τους στο υπουργείο Εξωτερικών, για την εκκίνηση του Έργου Πρόσβασης του Υπουργείου Εξωτερικών και των Προξενικών Αρχών της Ελλάδος στο εξωτερικό, στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου, Αθήνα Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πως τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και τα σύνορα της Ευρώπης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Σόφια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, αντιδρώντας όποτε χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στα Ίμια, όπου τη Δευτέρα σκάφος του Λιμενικού εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «εμείς δεν ανταποδώσαμε καθώς είμαστε χώρα με ευθύνη και αίσθηση του μέτρου».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη πως το συγκεκριμένο συμβάν αφορά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου, ο κ. Κοτζιάς είχε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, λίγες ημέρες μετά τις επαφές τους στη Βιέννη. Το τετ-α-τετ επικεντρώθηκε σε πτυχές προγραμματισμού εν όψει και επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.