Κουμπί «μη-πανικού» από το Facebook

Κουμπί «μη-πανικού» από το Facebook

Η πλατφόρμα κοινωνική δικτύωσης λάνσαρε μια λειτουργία για όσους βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βρεθήκατε σε κάποια ατύχημα αλλά είστε καλά; Το σημείο στο οποίο ταξιδέψατε επλήγη από έναν τυφώνα; Με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να προδίδουν σε πολλές περιπτώσεις όσους θέλουν να καλέσουν τους δικούς για να τους πουν ότι είναι ασφαλείς, το Facebook προτείνει τη δική του λύση. Το Safety Check.

Πρόκειται για μια λειτουργία η οποία ειδοποιεί τα αγαπημένα πρόσωπα όσων βρέθηκαν σε ένα σημείο καταστροφής ότι όλα είναι καλά και πως είναι ασφαλείς.

Η εφαρμογή ενεργοποιεί –κοιτώντας μέσα από τη λίστα πόλεων τις οποίες επισκέφτηκε ο χρήστης και τις ανέβασε στο προφίλ του- το τελευταίο στίγμα του στο χάρτη και το σημείο από το οποίο συνδέθηκε για τελευταία φορά στο διαδίκτυο.

Όποιος χρήστης θεωρείται από το Safety Check ότι βρέθηκε κοντά στο σημείο μιας καταστροφής, δέχεται μια ειδοποίηση που τον καλεί να ανανεώσει το Facebook status του. Το μόνο που εκείνος έχει να κάνει είναι να τσεκάρει την επιλογή «I am safe», ειδοποιώντας έτσι όσους τον αναζητούν.

Επιπλέον, με την εφαρμογή αυτή, όσοι διέφυγαν από μια επικίνδυνη περιοχή έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για το σημείο που κατέφυγαν.

«Σε στιγμές κρίσης και καταστροφής, ο κόσμος στρέφεται στο Facebook για να δει αν τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι καλά», ανέφεραν ο άνθρωποι του Facebook σε άρθρο στο blog της εταιρείας.

Ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία το 2011, σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους, ενέπνευσε μια πρώιμη έκδοση της υπηρεσίας Disaster Message Board. Ένα εργαλείο το οποίο παρέχει ένα «κουμπί ασφαλείας» ειδοποιώντας τους φίλους όποιου βρίσκεται σε σημείο που επλήγη από μεγάλη φυσική καταστροφή.