Κούρσα για δύο στο ράλι της κάλπης

Κούρσα για δύο στο ράλι της κάλπης

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis. 

Με τίτλο «Κούρσα για δύο στο ράλι της κάλπης» το Κυριακάτικο Έθνος παρουσιάζει νέες μετρήσεις της ΜETRON ANALYSIS που διαπιστώνει «δίπολο» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να έχει προβάδισμα καθώς αυξάνει την εκλογική του επιρροή σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την εκλογική του επιρροή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να δείχνει σαφείς τάσεις ανόδου, σε σχέση πάντα με τα ευρήματα .

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ συγκεντρώνει ποσοστό 20,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,2% ενώ η Χρυσή Αυγή 5,1%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,7%, oι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2%, το ΚΚΕ 4%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,2% και ο ΛΑΟΣ 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 33,4%.

Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για την «ΕΦ.ΣΥΝ»

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 28,9%, Χρυσή Αυγή 7,6%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, ΚΚΕ 5,9%, ΔΗΜΑΡ 3,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%.

Το 35% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι του 13% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τα στοιχεία της δημοσκόπησης έχει σαφές προβάδισμα σε όλες τις ηλικίες εκτός όσων είναι πάνω από 65%.

Στην πλειοψηφία τους ωστόσο οι ερωτώμενοι απαντούν ότι δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές (64%) ενώ το 33% προκρίνει ως λύση την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Πρώτη η ΝΔ σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»