KPMG – ESG & Compliance Conference: Πώς επηρεάζονται οι καταναλωτές στη σχέση τους με τα brands;

KPMG – ESG & Compliance Conference: Πώς επηρεάζονται οι καταναλωτές στη σχέση τους με τα brands;
25 October 2021, Schleswig-Holstein, Lübeck: Beech trees stand in the city forest. For around 30 years, the trees in Lübeck's city forest have been allowed to grow as they please. Foresters only rarely intervene in the forest ecosystem. (to dpa-KORR.: "Lübeck forest concept should save forests and climate") Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το 50% των Ελλήνων θεωρεί πως έχει ακούσει, δει ή διαβάσει παραπληνητικά σχόλια για τις πολιτικές ESG των brands.

Στον τρόπο με τα οποία τα κριτήρια ESG επηρεάζουν τους καταναλωτές και το πως επηεάζεται η προσέγγιση που οι τελευταίοι έχουν με τα brands των επιχειρήσεων αναφέρθηκε η Λέλα Χαραυγή Head of Business Development & Marketing, Insights Division της Kantar, μιλώντας στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Παρουσιάζοντας την έρευνα Sustainability Sector Index 2023 της Kantar, η κ. Χαραυγή είπε πως 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως η κλιματική αλλαγή είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ακόμα, το 58% των Ελλήνων θεωρεί ως πρόβηματα την κλιματική αλλαγή στη χώρα μας.

Το 79% των Ελλήνων θεωρεί πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για κλιματική και περιβαλλοντικά θέματα έχει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως η έρευνα «έτρεξε» πριν από τις μεγάλες πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο

Στο πως τα brands προσοαθούν να ευσθητοποιήσουν τους πολίτες σε ESG θέματα, στην πρώτη θέση έρχονται τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Στο τέλος της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η έρευνα ασχολήθηκε και με το greenwashing,δηλαδή τη διαδικασία μετάδοσης μιας ψευδούς εντύπωσης ή παροχής παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με το κατά πόσο τα προϊόντα μιας εταιρείας είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Το 50% των Ελλήνων θεωρεί πως έχει ακούσει, δει ή διαβάσει παραπληνητικά σχόλια για τις πολιτικές ESG των brands.

Όσο ο καταναλωτής γνωρίζει καλύτερα τα θέματα ESG, τόσο πιο εύκολα μπορεί να «τιμωρήσει» ένα brands για φαινόμενα greenwashing και social washing.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Χαραυγή τόνισε πως τα brands πρέπει να εστιάσουν στη σχέση εμπιστοσύνης και στη συμπερίληψη των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: