KPMG: Η πλατφόρμα “Digital Gateway for Tax” φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη φορολογία

KPMG: Η πλατφόρμα “Digital Gateway for Tax” φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη φορολογία
Η πλατφόρμα "Digital Gateway for Tax" της KPMG ανεβάζει τον πήχη παγκοσμίως στις φορολογικές υπηρεσίες με τη χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI).

Η KPMG, με μια κίνηση σταθμό, ενίσχυσε περαιτέρω τις δυνατότητες της πλατφόρμας Digital Gateway for Tax χάρη στην ενσωμάτωση του ανεξάρτητου στοιχείου της Generative AI (genAI) για άμεση επικοινωνία με τα δεδομένα, επιτρέποντας την εξαγωγή ισχυρών συμπερασμάτων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Το πρωτοποριακό αυτό λογισμικό (Software as a Service – SaaS) έχει σχεδιαστεί ως μια ολοκληρωμένη λύση για όλα τα μέλη των φορολογικών τμημάτων σε οργανισμούς που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στον φορολογικό ψηφιακό μετασχηματισμό, με την ενσωμάτωση της Generative AI να αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη φορολογική τεχνολογία.

Η πραγματική δύναμη της πλατφόρμας KPMG Digital Gateway for Tax έγκειται στο περιεχόμενο αλλά και στη διαφάνεια που παρέχει σχετικά με τις δυνατότητες εμπλουτισμού των δεδομένων. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν το Digital Gateway ως τον Κεντρικό Κόμβο Γνώσης τους, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα της εταιρείας μέσω της ενοποιημένης πλατφόρμας genAI. Χρησιμοποιείται η προσέγγιση RAG (Retrieval Augmented Generation) για τον απρόσκοπτο εμπλουτισμό των μοντέλων με πρόσθετο περιεχόμενο, που διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες που αξιοποιούνται για την παραγωγή των απαντήσεων είναι επίκαιρες και ακριβείς. Η αποκλειστική αυτή λύση της KPMG διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες εξηγησιμότητας, παρέχοντας λεπτομερείς περιγραφές των τρόπων με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί απαντήσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις ενέργειες και τα βήματα που πραγματοποιεί στο παρασκήνιο. Ταυτόχρονα παρατίθεται λεπτομερώς το σκεπτικό πίσω από την εργασία που παραδίδεται και περιλαμβάνονται παραπομπές για ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη διαδικασία, ενώ η εστίαση μετατοπίζεται στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στο πλαίσιο της καινοτομίας, παγιώνοντας την ηγετική θέση της KPMG στον κλάδο.

Ο Γιώργος Πολίτης, Partner, Tax της KPMG στην Ελλάδα, αναφέρει ότι «Εδώ και λίγα χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας οι ψηφιακές πλατφόρμες που απλοποιούν σύνθετες διαδικασίες συμμόρφωσης και ενισχύουν το ρόλο του λογιστηρίου και του φορολογικού τμήματος μέσα σε ένα οργανισμό. H KPMG πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά ενσωματώνοντας τεχνολογίες Gen AI στην ψηφιακή της πλατφόρμα το Digital Gateway παρέχοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες αξιοποίησης των δεδομένων που εισρέουν στο λογιστήριο προς όφελος όλου του οργανισμού».

«Το Digital Gateway for Tax είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη πλατφόρμα όπου το στοιχείο της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένο και όχι μια ανεξάρτητη και αυτόνομη λειτουργία» λέει ο Brad Brown, Global Head of Tax Technology της KPMG International. «Ενώ η προσέγγιση RAG χρησιμοποιείται από πολλά συστήματα, εμείς έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης και τη ροή των ενεργειών που πραγματοποιεί η τεχνητή νοημοσύνη στο παρασκήνιο βήμα-βήμα, προσφέροντας στους χρήστες πλήρη διαφάνεια και εμπνέοντας τελικά εμπιστοσύνη στη διαδικασία».

Η πλατφόρμα KPMG Digital Gateway Tax διαθέτει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις σύνθετες ανάγκες των σύγχρονων φορολογικών τμημάτων, όπως:

  • Δυνατότητα μεταφόρτωσης προσωπικών εγγράφων: Δίνει στους χρήστες την ευελιξία να ανεβάζουν άμεσα έγγραφα για ανάλυση από την genAI, απλοποιώντας τη διαδικασία φορολογικής τεκμηρίωσης.
  • Εξαγωγή δεδομένων από την AΙ: Επιτρέπει την απρόσκοπτη εξαγωγή δεδομένων που δημιουργούνται από την AI απευθείας σε email και σε διαφάνειες PowerPoint, αλλά και αποκλειστική δυνατότητα για τους premium χρήστες να χρησιμοποιούν πρότυπα εξατομικευμένα με την επωνυμία τους.
  • Καινοτόμοι εικονικοί βοηθοί: Παρέχει εικονικούς βοηθούς, τόσο προ-διαμορφωμένους όσο και με δυνατότητα εξατομίκευσης, για μια σειρά εργασιών, από έρευνα των κανονισμών έως εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαλεία, αναδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα της πλατφόρμας σε διάφορες φορολογικές λειτουργίες.
  • Προσαρμόσιμες λύσεις για ομάδες: Συνεργαστείτε με την KPMG για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εικονικών βοηθών προσαρμοσμένων στις μοναδικές απαιτήσεις του φορολογικού σας τμήματος, εξασφαλίζοντας μια εξατομικευμένη εμπειρία για κάθε χρήστη.
  • Εκπαίδευση και ενσωμάτωση: Τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της KPMG βοηθούν τους χρήστες να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας, καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τις φορολογικές εργασίες.

Το KPMG Digital Gateway for Tax χρησιμοποιείται τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τους πελάτες της KPMG, δίνοντας ώθηση σε έναν κύκλο συνεχής βελτίωσης και καινοτομίας. Αυτή η συνεργατική προσέγγιση επιτρέπει στους χρήστες να επωφελούνται από τις σημαντικές επενδύσεις της KPMG στην τεχνολογία AI, έχοντας πρόσβαση σε μια πλατφόρμα που παραμένει στην αιχμή των λύσεων φορολογικής τεχνολογίας.

Η αποκλειστική φορολογική τεχνολογία της KPMG παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στην πλήρη σειρά των φορολογικών και νομικών τεχνολογιών της KPMG μέσω μιας ενοποιημένης πλατφόρμας εντός του ασφαλούς περιβάλλοντος της Microsoft, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο τα δεδομένα των πελατών και να μην παραβιάζεται η ασφάλειά τους.

«Το KPMG Digital Gateway for Tax δεν είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά η εξέλιξη της φορολογικής τεχνολογίας. Το στοιχείο της δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένο, προσφέροντας ένα επίπεδο διαφάνειας και εμπιστοσύνης που θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο στον κλάδο! Δεν χρησιμοποιούμε απλώς την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά αποκαλύπτουμε τον τρόπο που σκέφτεται, παρέχοντας στους χρήστες καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας της. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τον φορολογικό ψηφιακό μετασχηματισμό και είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε» σχολιάζει ο David Rowlands, Global Head of AI της KPMG International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ