KPMG και IBM φέρνουν ακόμη πιο κοντά στις επιχειρήσεις την τεχνητή νοημοσύνη

KPMG και IBM φέρνουν ακόμη πιο κοντά στις επιχειρήσεις την τεχνητή νοημοσύνη
epa02608672 A man interacts with the IBM super computer nicknamed 'Watson' at the CeBIT information technology trade show in Hanover, Germany, 28 February 2011. More than 4,200 companies from 70 countries showcase their latest products at the world's leading computer expo which takes place from 01 to 05 March. EPA/Caroline Seidel

Οι δύο εταιρείες φέρνουν νέες λύσεις που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της πλατφόρμας Watson.

Η KPMG International ανακοίνωσε νέες λύσεις με δυνατότητες ανθρώπινης αντίληψης (cognitive) στο πλαίσιο της διευρυμένης στρατηγικής συνεργασίας της με την IBM.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της KPMG International είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις τις δυνατότητες των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (AI) της πλατφόρμας Watson της IBM σε συνδυασμό με τις συμβουλευτικές και φορολογικές της υπηρεσίες.

Εστιάζοντας σε κάποια από τα πιο καίρια ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης και μετασχηματισμού (digital disruption & transformation), οι εταιρείες μέλη της KPMG ετοιμάζονται να διαθέσουν στην αγορά λύσεις με βάση την πλατφόρμα Watson της IBM για την υποστήριξη των αναγκών των εταιρειών σε τομείς όπως η ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού, η πελατοκεντρική πολιτική, η κανονιστική συμμόρφωση και άλλα σημαντικά θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των ανωτάτων στελεχών. Η πλατφόρμα Watson ενσωματώνει τη μηχανική μάθηση, την αυτοματοποίηση και άλλες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε ένα σύστημα προσβάσιμο από μία γκάμα εφαρμογών.

«Η εκτεταμένη ψηφιοποίηση και η τεχνολογική αλλαγή επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία» ανέφερε η Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια στις υπηρεσίες Risk Consulting της KPMG στην Ελλάδα.