ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών

Η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι του 2014. 

Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών πέτυχε η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 35.384 χιλ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2013, έναντι 30.606 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα (αύξηση 15,6%).

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 5.902 χιλ. ευρώ έναντι 6.128 χιλ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2012. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4.781 χιλ. ευρώ έναντι 4.645 χιλ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4.182 χιλ. ευρώ έναντι 3.982 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε 4.177 χιλ. ευρώ έναντι 4.154 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη: Κρι Κρι: Επέκταση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μεγέθη της κερδοφορίας επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αυξήσεις στις τιμές των α’ υλών που παρουσιάστηκαν στο β’ τρίμηνο και επέφεραν μείωση του μικτού περιθωρίου των γαλακτοκομικών κατά 2,5 μονάδες περίπου, καθώς και από τις αυξημένες δαπάνες προωθήσεων και διαφήμισης.

Στον τομέα του παγωτού, όπου οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν οριακή μείωση κατά 0,7%, προωθήθηκε η επέκταση του δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δικτύου της στην ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία όπου πλέον οι πωλήσεις της πραγματοποιούνται μέσω τοπικών αντιπροσώπων.

Η βιομηχανία παγωτού στη «βαθιά κατάψυξη»

Στο γιαούρτι, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η εταιρεία συνέχισε να ακολουθεί πολιτική ανταγωνιστικών τιμών προωθώντας, παράλληλα, τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα προϊόντα γιαουρτιού που παράγει για την ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση των εξαγωγών της σε χώρες της δυτικής Ευρώπης που δραστηριοποιείται, καθώς και για την είσοδό της σε μεγάλες αγορές που δε διαθέτει παρουσία. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η είσοδος της εταιρείας στην αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Μ. Βρετανίας, με το ξεκίνημα της συνεργασίας της με την αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose. Αποτέλεσμα των προσπαθειών της ήταν να πετύχει αύξηση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών κατά 23,4%.

Αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα, συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για το παγωτό, που έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ν. 3299/04, για το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια περισσότερο από το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.

Επιπλέον, η ισχυρή ανάπτυξη που παρουσιάζει ο κλάδος των γαλακτοκομικών δημιουργεί άμεσα την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικότητας στο εργοστάσιο γιαουρτιού. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ που είχαν σχεδιαστεί αρχικά, με ορίζοντα υλοποίησης ως το καλοκαίρι 2014.