Κρυπτονομίσματα: Η προσέγγιση του bitcoin σε ιστορικό ρεκόρ και τα σημάδια κερδοσκοπίας στο shiba inu

Κρυπτονομίσματα: Η προσέγγιση του bitcoin σε ιστορικό ρεκόρ και τα σημάδια κερδοσκοπίας στο shiba inu
Shiba Inu cryptocurrency logo displayed on a screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 29, 2021 (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
Στην αρχή μιας εβδομάδας κατά την οποία το bitcoin μπορεί να δοκιμάσει τα ιστορικά υψηλά του.

Προσοχή σε κινήσεις κερδοσκοπικής υπερβολής προς τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων συνιστά το coindesk.com, στην αρχή μιας εβδομάδας κατά την οποία το bitcoin μπορεί να δοκιμάσει τα ιστορικά υψηλά του και μετά από ένα άλμα 130% που κατέγραψε το shiba inu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «κλειδωμένη» αξία σε δολάρια που είναι κλειδωμένη στα ενεργά συμβόλαια αέναων προθεσμιακών συμβολαίων του shiba inu έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023.

Τις τελευταίες μέρες η κεφαλαιποίηση του shiba inu έχει αυξηθεί πάνω από 130%, φτάνοντας τα 13,44 εκατ. δολάρια, γεγονός που υποδηλώνει εισροή νέου χρήματος στο meme κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με την CoinGlass.

Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελούν ένδειξη κερδοσκοπικής υπερβολής και επικείμενης διόρθωσης της ευρύτερης αγοράς, σημειώνει το Coindesk.

Τα δεδομένα που παρακολουθούνται από την 10X Research δείχνουν ότι οι όγκοι στη Νότια Κορέα έφτασαν κατά μέσο όρο ή κινήθηκαν κοντά στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσφατα, σημαντικά υψηλότερα από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανά ημέρα που παρατηρήθηκε πριν από το ράλι στην τιμή του bitcoin που έχει φέρει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου στα επίπεδα των 65.000 δολαρίων τη Δευτέρα.

«Συμβαίνει ένα κύμα λιανικής δραστηριότητας από τα altcoins στα meme-coins» δήλωσε ο Μάρκους Τίλεν, ιδρυτής της 10X Research, αναφερόμενος στην άνοδο του όγκου συναλλαγών στα κορεατικά χρηματιστήρια.

Ο Τίλεν πρόσθεσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να σημειώσει ένα νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 69.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εισροές στα spot ETF με έδρα τις ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι σημαντικά περισσότερες από τον αριθμό των bitcoin που δημιουργούνται ανά ημέρα. Αυτό έχει προκαλέσει την αύξηση της ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στο 1:10.

«Τα γραφεία εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OTC) συναλλάσσονται με μεγάλους θεσμικούς πελάτες και σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία απογραφής τους, τα υπόλοιπα έχουν μειωθεί από σχεδόν 10.000 Bitcoins το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε λιγότερα από 2.000. Αυτό δείχνει ότι οργανισμοί, όπως οι εκδότες bitcoin ETF, μέσω των market makers τους, θα πρέπει να αγοράζουν bitcoin απευθείας από τα χρηματιστήρια» συμπλήρωσε ο Τίλεν.

Οι εκροές από το spot ETF της Grayscale επιταχύνθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με το ταμείο να χάνει 600 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την 10X Research, οι εισροές στο spot ETF της BlackRock διαμορφώθηκαν στα 202 εκατ. δολάρια την Παρασκευή μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες 500-600 εκατ. δολαρίων.

.Σύμφωνα με τον Τίλεν, η επιβράδυνση είναι ένα προσωρινό φαινόμενο στο τέλος του μήνα και οι ισχυρές εισροές θα μπορούσαν να επαναληφθούν αυτή την εβδομάδα.

«Αναμένουμε ότι οι εισροές της BlackRock θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα. Εάν οι ροές της Grayscale μειωθούν σε εκροές μικρότερες από 100 εκατ. δολάρια, το bitcoin θα κάνει μια μεγάλη κίνηση προς τα πάνω» υποστήριξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: