Κρούγκμαν: Ίσως ο Τραμπ δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζουμε

Κρούγκμαν: Ίσως ο Τραμπ δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζουμε
Ï äéáðñåðÞò íïìðåëßóôáò ïéêïíïìïëüãïò Paul Krugman ìéëÜåé óå óõíÝíôåõîç ôýðïõ óå êåíôñéêü îåíïäï÷åßï ôçò ÁèÞíáò, ÓÜââáôï 18 Áðñéëßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ ίσως κάνει τον Ντόναλντ Τραμπ να δει τα πράγματα με άλλο μάτι, εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του περιοδικού «Business Insider», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρθηκε στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και σχολίασε το …φαινόμενο «Τραμπ».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί στον κόσμο αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πολ Κρούγκμαν απάντησε: «Μόνο ο Θεός ξέρει, σωστά; Λέω στον εαυτό μου ότι αν όντως εκλεγεί, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι θέλει να ακούσει μερικούς ανθρώπους. Ίσως να μην είναι τόσο άσχημα όσο πιστεύει κανείς. Αλλά δεν το γνωρίζουμε αυτό» και προσέθεσε:

«Δεν έχει ασκήσει ποτέ του πολιτική, οπότε δεν έχουμε καμία ιδέα. Αλλά, αυτό που έχω να πω είναι το εξής: νομίζω ότι αν εκλεγεί Ρεπουμπλικανός, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Ακούστε τι λέει ο Μάρκο Ρούμπιο για τη νομισματική πολιτική.

Θέλει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τα πάντα εκτός από τη στόχευση του πληθωρισμού. Θέλει να καταργήσει όλους τους νέους δημοσιονομικούς κανονισμούς. Θέλει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και σε περιόδους ύφεσης. Παράλληλα, θέλει τεράστιες φορολογικές περικοπές. Κάθε Ρεπουμπλικανός θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία».