Λαγκάρντ: Δεν είναι σίγουρες οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων

Λαγκάρντ: Δεν είναι σίγουρες οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων
epa07816090 European Central Bank (ECB) president nominee Christine Lagarde during a hearing by European Parliament Committee on economic and monetary affairs in Brussels, Belgium, 04 September 2019. Lagarde is answering MEPs' (Members of the European Parliament) questions ahead of a plenary vote on her candidacy. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί ο πληθωρισμός να παραμένει υψηλός, όμως οι απανωτές τραπεζικές κρίσεις ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει πολύ υψηλός αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει τις μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια στηριζόμενη στα εισερχόμενα δεδομένα, τόνισε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη λήψη των αποφάσεων για τα επιτόκια, με βάση τα εισερχόμενα δεδομένα», υπογράμμισε η Λαγκάρντ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη αλλά δεν έδωσε κάποια καθοδήγηση για το μελλοντικό επίπεδο των επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα ότι οι μισθολογικές πιέσεις αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανακτήσουν ένα μέρος της αγοραστικής τους δύναμης.

Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια παραμένουν το βασικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: