Λάσπη (κυριολεκτικά) σε Κλίντον και Τραμπ από το Spiegel

Λάσπη (κυριολεκτικά) σε Κλίντον και Τραμπ από το Spiegel

Με την δύναμη της οπτικής επικοινωνίας και της σημειολογίας, το εξώφυλλο φιλοξενεί την Κλίντον και τον Τραμπ μέσα στις λάσπες. 

Δεν έμειναν παρά κάτι περισσότερο από 24 ώρες, έως ότου αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη προεκλογική αναμέτρηση, αποτέλεσε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες «κούρσες» που προσδιορίστηκε από αμέρτητη λασπολογία και διαρροή σκανδάλων. 

Το περιοδικό Der Spiegel αφιέρωσε το τελευταίο του τεύχος στις αμερικανικές εκλογές. Με την δύναμη της οπτικής επικοινωνίας και της σημειολογίας, στο εξώφυλλο απεικονίζονται η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στις λάσπες. «Ο επόμενος πρόεδρος- Το σενάριο μιας τραγωδίας» είναι ο τίτλος του τεύχους που έχει αφιερώσει την ύλη του στην πολύκροτη εκλογική αναμέτρηση.

Πλέον, οι αναλύσεις και οι δημοσκοπήσεις μπαίνουν στην άκρη. Τα δύο στρατόπεδα κινητοποιούν μέχρι και τον τελευταίο πιθανό ψηφοφόρο με τους δημοκρατικούς σε επίπεδο γειτονιάς να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Πάντως, το τοπίο είναι ρευστό. Τα τηλεοπτικά δίκτυα που μέχρι πριν λίγες ημέρες έδιναν σαφές προβάδισμα στην Κλίντον σε όλες σχεδόν τις καθοριστικές πολιτείες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα άλλαξαν τις προβλέψεις τους και τις θεωρούν και πάλι «αμφίρροπες».

Οι πολιτείες «κλειδιά» είναι πρωτίστως η Φλόριντα με 29 εκλέκτορες, και η Βόρεια Καρολίνα με 15. Αν δεν τις κερδίσει ο Τραμπ, δύσκολα φθάνει στον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων που του εξασφαλίζει την προεδρία. Σημαντικές, και επίσης αμφίρροπες, είναι το Οχάιο, η Γιούτα, το Νιου Χάμσιρ, και η Πενσυλβάνια.

spiegel

 

Το γερμανικό περιοδικό έχει αφιερώσει και στο παρελθόν, τεύχη του στους δυο υποψηφίους και τις αμερικανικές εκλογές.

spiegeltrump

 

 

Διαβάστε επίσης: FBI: «Δεν τίθεται θέμα δίωξης της Χίλαρι Κλίντον»