«Λάθος συναγερμός»

«Λάθος συναγερμός»

Στα πλαίσια κοινής στρατιωτικής άσκησης ΗΠΑ-Ισραήλ η εκτόξευση βαλλιστικών «αντικειμένων» που εντόπισε στα ραντάρ της η Ρωσία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα στη Μεσόγειο τη δοκιμή ενός πυραύλου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ αντιπυραυλικό του σύστημα. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί από τη Ρωσία στην ανατολική Μεσόγειο εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ισραηλινο-αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης.

Τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στον κέντρο του Ισραήλ.

Ωστόσο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε πως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν εκτόξευσε κανένα πύραυλο από τα πλοία του στη Μεσόγειο.

«Κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς να προσθέσει κανένα άλλο σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διαβάστε ακόμη: Άσαντ: «Βαρέλι με μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί η Μ. Ανατολή»