Η Lenovo φιλοδοξεί να γίνει ασυναγώνιστη στα tablets

Η Lenovo φιλοδοξεί να γίνει ασυναγώνιστη στα tablets

Η κινεζική εταιρεία παρουσιάζει το Yoga, το tablet με λειτουργικό Android που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Ποιος είπε ότι τα tablet πρέπει να είναι επίπεδα; Κι όμως η αγορά κατακλύζεται από σχεδόν πανομοιότυπα μοντέλα όπου η καινοτομία μετριέται στο πάχος, την ανάλυση της οθόνης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ταχύτητα. Μέχρι σήμερα.

Την Τρίτη η Lenovo, ο κινεζικός κολοσσός, αποκάλυψε τη νέα σειρά tablet με λειτουργικό Android. Οι λεπτές συσκευές αμέσως ξεχωρίζουν εξαιτίας της κυλινδρικής προεξοχής κατά μήκος της μιας πλευράς τους. Ο κύλινδρος αυτός φιλοξενεί μια ισχυρή μπαταρία που, σύμφωνα με τη Lenovo, μπορεί να τροφοδοτήσει τη συσκευή για 16 με 18 ώρες, γεγονός που αν αληθεύει την καθιστά ασυναγώνιστη.

Ο σχεδιασμός μπορεί να ακούγεται ογκώδης αλλά φαίνεται πολύ κομψός. Και η Lenovo ισχυρίζεται ότι ο κύλινδρος αυτός αλλάζει την κατανομή βάρους της συσκευής, καθιστώντας την ευκολότερη στο κράτημα. Μια ενσωματωμένη βάση επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν το tablet σε μια πληθώρα στάσεων για πληκτρολόγηση, παιχνίδια, διάβασμα ή θέαση.

Πώς η Lenovo έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πει κανείς αν το Yoga, που ξεκινά από τα 249 και 299 δολάρια, θα έχει επιτυχία. Οι πρώτες κριτικές συγκρίνουν το σχήμα του Yoga με εκείνο του ασύρματου πληκτρολογίου της Apple και αυτό σημαίνει ότι πρέπει πράγματι να είναι βολικό στο κράτημα.

Η Lenovo είναι σχετικά νέα στο χώρο των υπολογιστών. Όμως, κατάφερε να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της συνδυάζοντας σωστή κλίμακα, έξυπνη στρατηγική και καινοτομία στα προϊόντα της. Τώρα εισέρχεται και στα κινητά τηλέφωνα, σκαρφαλώνοντας μέσα σε μόλις 2 χρόνια στη 2 θέση στην κινεζική αγορά και στην 4 θέση παγκοσμίως.

Δείτε: To πρώτο tablet της Nokia με λειτουργικό Windows

Η φιλοσοφία του Yoga στο χώρο των tablet κάνει καλή εντύπωση. Ο Κούτσερ, επιφανής επενδυτής στο χώρο της τεχνολογίας που λειτουργεί σα σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στη USA Today ότι ελπίζει να κάνει τα προϊόντα της Lenovo «όσο πιο φιλικά προς το χρήστη γίνεται.»

Η πρόσληψη μιας διασημότητας είναι δοκιμασμένη στρατηγική για τη Lenovo της οποίας ο επικεφαλής της ομάδας μάρκετινγκ, Ντέιβιντ Ρόμαν, έχει χρησιμοποιήσει ποδοσφαιρικούς αστέρες για την πώληση προϊόντων στην Ιαπωνία και μπασκετμπολίστες για την Κίνα. Ο Ρόμαν είπε ότι η συνεργασία τους θα είναι περισσότερο από μια απλή συμμαχία για μάρκετινγκ, καθώς ο Κούτσερ «θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε νέα μονοπάτια, εισάγοντας μια νέα προοπτική και συνεισφέροντας την τεχνολογική του εμπειρία στη σειρά προϊόντων της εταιρείας.»

Δείτε επίσης το «θηρίο» tablet της Panasonic (video)