Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώνουν τις φωνές τους για το κλίμα

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώνουν τις φωνές τους για το κλίμα
Η νεαρή Γκρέτα δικτυώνεται για τα καλά στον κόσμο των ισχυρών προσωπικοτήτων.

Είναι μια πραγματικότητα ότι η Γκρέτα έχει ξεπεράσει τα στάδια της ζωής πολύ γρήγορα. Βιαστικά θα λέγαμε. Αλλά σε τέτοιες κρίσιμες εποχές, δεν υπάρχουν «πρέπει». Τους τελευταίους δύο μήνες η Γκρέτα έχει φύγει από τα όρια της πατρίδας της Σουηδίας και επισκέπτεται περιοχές, κυρίως στις ΗΠΑ, για να συμμετέχει σε δράσεις για το κλίμα.

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που είναι το ίδιο παθιασμένος και αφοσιωμένος στη μάχη για την κλιματική αλλαγή.

Ο διάσημος ηθοποιός ανάρτησε στο Instagram δύο φωτογραφίες μαζί με την 16χρονη Γκρέτα και εξύμνησε το πνεύμα και την πίστη της.

«Υπάρχουν λίγες φάσεις στην ανθρώπινη ιστορία που οι φωνές ενισχύονται σε αυτές τις στιγμές της αλλαγής και με τόσο μεταβλητούς τρόπους – αλλά η Γκρέτα είναι μια ηγετική φωνή της εποχής μας. Η Ιστορία θα μας κρίνει για όσα κάνουμε σήμερα για να εξασφαλίσουμε ότι οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να απολαύσουν τον ίδιο ζωτικό πλανήτη που τόσο θεωρούμε δεδομένο. Ελπίζω ότι το μήνυμα της Γκρέτα θα χτυπήσει καμπανάκι στους ηγέτες του κόσμου ότι ο καιρός της αδράνειας έχει τελειώσει. Είναι χάρη στη Γκρέτα και νεαρούς ακτιβιστές ανά τον κόσμο που διατηρώ την αισιοδοξία μου για όσα θα φέρει το μέλλον. Ήταν τιμή μου να βρεθώ με την Γκρέτα. Δώσαμε υπόσχεση ο ένας στον άλλο να αλληλοστηριχτούμε, με την ελπίδα να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Πηγή: peoplegreece.com