Λιγότερες προσλήψεις σε ενεργειακά «σπάταλους» ΟΤΑ και δημόσιες υπηρεσίες

Λιγότερες προσλήψεις σε ενεργειακά «σπάταλους» ΟΤΑ και δημόσιες υπηρεσίες
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφτηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΕΦΚΑ της οδού Πειραιώς, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, συνομίλησε με τους υπαλλήλους, τους γιατρούς και με τους ασφαλισμένους που παίρνουν ή θέλουν να πάρουν σύνταξη αναπηρίας, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι φορείς που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας θα επιβραβευτούν με μεγαλύτερα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για «μπλόκο» στον καταμερισμό των προσλήψεων σε σπάταλους ενεργειακά ΟΤΑ και δημόσιους οργανισμούς έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, περιγράφοντας τις ποινές που επιβληθούν σε δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιους οργανισμούς που δεν θα συμμορφωθούν με τα μέτρα της κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειαςκατά 10% σε δημόσια κτίρια.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη τα μέτρα που θα ισχύσουν, κάλεσε τους τις αυτοδιοικητικές αρχές και τα δημόσιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον ορισμό ενεργειακού υπεύθυνου στη σχετική πλατφόρμα που έχει η δημιουργήσει το ΥΠΕΣ.

Επίσης σημείωσε ότι οι φορείς που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας θα επιβραβευτούν με μεγαλύτερα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα μέτρα όπως είπε ο κ. Βορίδης «προβλέπουν μεταξύ άλλων την ορθολογική διαχείριση και συντήρηση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα του φωτισμού όπως στον οδοφωτισμό, αλλά και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Μάλιστα ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε στη σχετική εγκύκλιο που έχει δημοσιευτεί από τον Ιούλιο σημειώνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από το σύνολο του δημόσιου τομέα.