Λουρόπουλος: «Με απόλυτη διαφάνεια η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ»

Λουρόπουλος: «Με απόλυτη διαφάνεια η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ»

Συνέντευξη του CEO του οργανισμού στο πλαίσιο της συμμετοχής στο 8ο ετήσιο Roadshow στο Λονδίνο – Ποιες εταιρείες «τραβούν» τα βλέμματα.

Συνέντευξη στο CNBC έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του οργανισμού στο 8ο ετήσιο Roadshow στο Λονδίνο.

Ο κ. Λουρόπουλος ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετικής σημασίας, δεν ήταν αυτονόητο ότι θα πετύχει και δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση .Τόνισε επίσης τις δυσκολίες που προέκυψαν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης επισημαίνοντας ότι έγινε με απόλυτη διαφάνεια, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λουρόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του μονοπωλίου και τις αντιδράσεις των ευρωπαίων «παικτών» υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί πολλές μάχες γύρω από αυτό το ζήτημα στο παρελθόν όλες με επιτυχία, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα που διασφαλίζουν τη νομιμότητα του μονοπωλίου και της σωστής λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Επισήμανε επίσης για το θέμα αναμένεται τελική απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον επόμενο μήνα.

Ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ ΑΕ τόνισε επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης, ότι «πληρώνουμε φόρο 30% επί των καθαρών κερδών μας από τα τυχερά παιχνίδια που είναι ίσως το υψηλότερο ποσοστό φόρου στην Ευρώπη».

Στα 67,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο α’ εξάμηνο

Ποιες εισηγμένες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Στο στόχαστρο των επενδυτών έχουν μπει αρκετές εταιρείες, καθώς τα emerging funds ζητούν πληροφορίες για τις τράπεζες, τον ΟΠΑΠ, αλλά και εταιρείες όπως ΜυτιληναίοςFolli FollieTιτάνας. Σε σχέση με πέρυσι το φετινό διήμερο των ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο είναι πιο ζωντανό, ενώ καταγράφεται πιο ζωηρό ενδιαφέρον από εκπροσώπους των αναδυόμενων αγορών από την άποψη ότι, η Ελλάδα είναι η μοναδική αναδυόμενη η οποία βρίσκεται εντός του ευρώ και δεν υπάρχει το νομισματικό ρίσκο, όπως στις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, άρα είναι πιο ελκυστική.

Στο 8ο συνέδριο παρευρίσκονται τόσο επιχειρηματίες όπως ο κ. Γ. Περιστέρης ( ΓΕΚ Τέρνα ), αλλά και διευθύνοντες σύμβουλοι όπως οι κ.κ Αντωνόπουλος ( Ιντραλότ) ο κ. Π. Τζανετάκης ( Μοτορ Οϊλ ), ο κ. Λουρόπουλος, κ. Τ. Κουτσολιούτσος, ο κ. Τ. Κανελλόπουλος.

Μεταξύ των πολλών funds που συμμετέχουν στο Roadshow είναι η Fidelity, η Blackrock, η ΤrowPrice, η JP Morgan, κάτι που δείχνει ότι επιστρέφει σε ένα βαθμό το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: «Απόβαση» ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο